banner.png

Stageplaatsen

Gastouderopvang “Juffie & Co” is een Erkend Leerbedrijf bij SBB. Sinds 2009 hebben wij onze registratie en ook stagiaires van diverse opleidingen uit de regio. Wij werken samen met stagiaires die voor langer tijd bij ons komen. 1 tot 1.5 jaar vinden wij fijn werken zodat de gastkinderen de tijd krijgen om aan stagiaires te wennen en zij niet elke paar maanden een ander gezicht zien.

Wij mogen ons ROC leerbedrijf van het jaar 2017 noemen! Wij zijn hier heel erg trots op.

 

Als u interesse heeft in een stageplaats neem dan contact met ons op.

Hieronder kunt u meer lezen over de ervaringen van studentes van de opleiding: Fonty's HBO Pedagogiek en ROC MBO Helpende Zorg en Welzijn.

Studente pedagogiek:

Mijn naam is Ashley, student pedagogiek, en heb in het jaar 2010-2011 stage gelopen bij Gastouderopvang ‘’Juffie & Co’’.

Mijn ervaringen vanuit deze stage zijn, een leuke en rustige leeromgeving, maar ook een fijne, veilige omgeving met een huiselijke sfeer voor de kinderen die er verblijven. Doordat het klein wordt gehouden kun je aan ieder kindje apart evenveel aandacht geven. Dat vond ik ook ontzettend fijn van deze gastouderopvang.

Wat ook belangrijk is, is dat je veel ruimte hebt voor het uitvoeren van de opdrachten vanuit je opleiding. Mijn ervaring is dat ik er altijd alle ruimte en tijd voor heb gekregen die ik nodig had en dit was wel altijd heel fijn, ook omdat je van tevoren vaststellen hoe de opdracht zal verlopen.

Kortom ik heb deze stage als heel fijn en ontzettend leuk ervaren!

stagaire

Stagiaire:

Ik ben Jantien Stevens en heb van februari tot juli 2010 stage mogen lopen bij Gastouderopvang “Juffie & Co”. Ik volg de opleiding Helpende Zorg en Welzijn op ROC in Tilburg.

Tijdens mijn stage heb ik het heel erg naar mijn zin gehad en vooral veel geleerd van Renate en ook van de kinderen. Ik heb geleerd hoe je de kinderen kunt stimuleren om mee te doen aan activiteiten. Er vinden op een dag verschillende activiteiten plaats bijv.: Tekenen, kleuren, knutselen, zingen, muziek maken, spelletjes doen, voorlezen, wandelen en buiten spelen. Ook hebben ze tijd om gewoon zelf te spelen en te ontdekken.

Ik heb ook geleerd hoe je goed voor de kinderen moet zorgen door ze op tijd eten te geven, ze te verschonen of met ze naar buiten te gaan.

Ik heb ook gemerkt dat aandacht voor de kinderen het belangrijkste is en dat je er de hele dag voor de kinderen moet zijn.

Door mijn stage ben ik tot de ontdekking gekomen dat op een gastouderopvang ook meer aandacht voor het kind is dan op een kinderdagverblijf omdat daar meer kinderen in een groep zitten. Er is een gezellige huiselijke sfeer en ik vond het prettig om daar te werken.

Ik vind dat Renate mij goed heeft begeleid, dat ze goed met de kinderen omgaat en er goed voor zorgt.

 

Activiteiten:

Stagiaires werken mee aan de dagelijkse activiteiten. Gedurende hun stage werken zij mee aan het bedenken en uitvoeren hiervan. Hieronder een paar voorbeelden van de opleiding Pedagogiek van de Fonty’s Hogeschool Tilburg.

Stagiaires maken een stagedossier over diverse onderwerpen . Hierbij kunt u denken aan:

    Activiteiten Muziekroller (Activiteit Muziekroller)
    Eetproblemen bij peuters
    Tips & Trucs bij eetproblemen
    Slaapproblemen bij kinderen

Wilt u meer te weten komen over het stagedossier klik dan de volgende link: Stagedossier student Pedagogiek

 

Juffie & Co - Alle Rechten voorbehouden